Съвети и трикове, за да направите Chrome по-защитен

Може дори да е забавна загадка: той идва от известен баща, все повече хора прекарват все повече време с него - какво е това?

технически

Може дори да е забавна загадка: той идва от известен баща, все повече хора прекарват все повече време с него - какво е това? Отговорът е Google Chrome, който зае доста сериозна позиция на пазара на браузъри за доста кратко време. Успехът е разбираем: това е бърз и лесен за използване браузър. Възможно е обаче да се полират и подобрят добрите, затова сме събрали няколко съвета, трикове, комбинации от ключове, вижте дали има такива, които все още не ги познават.

На какви страници отидохме?
На пръв поглед не е толкова ясно къде да намерите списък с посещавани преди това уебсайтове в Chrome. Ако обаче щракнете върху лявата стрелка назад с десния бутон на мишката, вече можете да видите къде правите набези в падащото меню. Ако щракнете върху последния елемент в менюто „Показване на цялата история“, нов прозорец ще ви покаже по ден и минута, когато сте отишли, и дори можете да търсите в резултатите.

Наистина сърдечен списък с нашето сърфиране

Изчисления в Chrome
Има смисъл, тъй като редът за въвеждане на Chrome всъщност е търсачка: ако изведнъж трябва да извършите изчисление, преобразуване, просто напишете в полето за въвеждане и прозорецът на Google ще се отвори.

Как стои форинтът? - дума е, въведохме я в Chrome

Отворете го с хванете и хвърлете!
Ако имате няколко раздела във вашия Chrome и искате една от страниците да се отвори в отделен прозорец, използвайте прост метод на плъзгане и пускане, за да преместите раздела към изображението на активната страница. Другият уебсайт вече е отворен.

Страници до страни: плъзгане и пускане

Където спряхме вечерта ...
Да предположим, че в края на дългия, тежък работен ден в Chrome има отворени няколко раздела, които ще ни трябват на следващата сутрин. Можем, разбира се, да изключим машината, без да излизаме от браузъра и отговорът ще бъде, че следващия път, когато стартираме, браузърът ни ще попита дали трябва да бъде възстановен в първоначалното си състояние. Разбира се, има много по-елегантно решение. За целта изберете иконата „Персонализиране и конфигуриране на Google Chrome“ (подобна на гаечен ключ) от горната лента на менюто, след което щракнете върху Настройки. След това раздела Основни положения и в горната част на опцията Стартови страници изберете „Отвори отново наскоро отворени страници“. На едно и също място (по-точно един ред надолу) можем да дефинираме няколко страници, които бихме искали да видим на следващия ден, когато браузърът ни стартира.

Уеб сайтове и постижения
Чудите се какво е „представянето“ на вашия уебсайт? След това щракнете с десния бутон върху страницата и изберете „Разследване на елемент“. Щракнете върху раздела Ресурси и след това активирайте сканирането (проследяване на ресурси на Enabla). Интересни стойности, цветно кодирани и графични, се появяват за всеки елемент на страницата.

Такава е едната страна на techline.hu, малко по-различно, отколкото сме свикнали

Ако се чудите коя страница заема колко памет и каква употреба на процесора, просто щракнете с десния бутон върху горната лента на вашия браузър и изберете Диспечер на задачите. Дори използването на различни разширения излиза наяве.

Пуснете изтеглените файлове навсякъде!
Една от не толкова популярните функции на Chrome е, че когато изтеглите файл от мрежата, той също се появява в лентата в долната част на браузъра. Въпреки че това решение е изгодно, тъй като можете да отворите файла от тук по всяко време и дори можете да използвате прост метод на плъзгане и пускане, за да го отворите в отворен прозорец на програмата или дори на работния плот.

Разглеждайте инкогнито
Бяхме ли объркани със страници, на които дори не ни се случва да искаме да останем в нашата история? Е, тук е полезен прозорецът инкогнито, което е допълнително приятно допълнение: отворените в него страници не оставят следи (дори бисквитки) на вашия компютър. За да отворите страница в такъв "защитен" прозорец, просто натиснете Ctrl + Shift + N.

Само заглавката предполага, че сме в мрежата инкогнито

Не случайно!
Ако е много важно дори да не затворите случайно даден раздел, просто щракнете с десния бутон върху него и изберете „Pin Tab“ от контекстното меню, което се появява. Тогава и ухото се променя: дори да потърсим затварящия кръст върху него, текстът на ухото също изчезва. Можете също да отключите с това меню (щракнете отново върху точката).

С клавишни комбинации в Chrome
И накрая, ето няколко клавишни комбинации за тези, които не харесват толкова мишката.

Ctrl + T: отваря нов раздел

Ctrl + 1, Ctrl + 2, Ctrl + 3 и т.н.: прескача до съответния номер на раздела

Ctrl + Tab: отскача в един ред в разделите напред

Ctrl + Shift + Tab: отскача на ушите

Ctrl + B: Скрива реда с отметки на Chrome, възстановява се чрез повторно натискане на клавишната комбинация

Ctrl + H: Отворете прозореца на историята

Ctrl + J: Отворете страницата за изтегляне