10 полезни добавки за Google Chrome

10 полезни добавки за Google Chrome

© Stephen Hird, Reuters

Браузърът Google Chrome бързо се превръща в един от предпочитаните от много потребители. Той разполага и с възможността към него да бъдат инсталирани допълнителни приложения, известни като добавки или приставки.


Чрез тях браузърът получава допълнителни опции и може значително да улесни сърфирането в интернет, работата с приложения и да увеличи сигурността на потребителя. Google дори има онлайн магазин - Chrome Web Store, в който огранизира всички добри добавки. Така намирането и инсталирането им е лесно. Онлайн изданието Gizmodo пък има удобен списък с най-полезните предложения.


Adblock Plus е една от най-популярните и препоръчвани добавки. Тя позволява на потребителите да блкокират досадни и нежелани реклами, изскачащи прозорци и т.н. Има и опция да се оставят рекламите за сайтовете, които потребителят харесва, за да им помага те да се издържат.




Last Pass е удобна приставка, която запомня и въвежда паролите за всякакви акаунти. Това позволява използването на произволни пароли, които е по-трудно да се разгадаят от софтуер и хакери. Трябва единствено да се полни паролата на Last Pass, за да се осигурява достъп до архива.


The Camelizer е полезна за почитателите на онлайн пазаруването. Приставката следи цените на продуктите в Amazon, Newegg, Best Buy през определен период от време. Това позволява да се разбере кога е най-добрият момент за покупка и също така да се сверяват офертите от други магазини.


MightyText улеснява получаването и изпращането на SMS и MMS-и. Тя се интегира с браузъра и Gmail, като позволявва писането на съобщенията на компютъра и изпращането им посредством телефона на потребителя.


Checker Plus пък е идеална за хората с повече от един акаунт в Google. Тя следи няколко профила едновременно и уведомява, когато някой от тях има нови писма например.


Lazarus е една от по-старите и популярни добавки. Тя запазва въведеното от потребителя в онлайн формуляри и може да го възстанови, ако се получи грешка, спре връзката или има друг проблем.


Simple = Select + Search е друга полезна добавка. Тя позволява на потребителя да търси в няколко различни сайта, включително IMDB, Wikipedia и YouTube, като маркира текст с мишката, кликне с десен бутон върху него и избере желания сайт.


Pushbullet пък е полезен и лесен начин да се изпращат линкове от браузъра към смартфона и обратното. Позволява и изпращането на снимки, адреси, прикачени файлове и др.


Hola Better Internet е за ситуациите, когато човек иска да гледа даден клип, но например YouTube ги е блокирал за дадена държава. Чрез тази приставка, този проблем се решава.


Hover Zoom спестява време при разглеждане на снимки. Вместо да се кликва всяка тяхна умалена икона, при поставянето на курсора на мишката над нея, ще се отваря пълната версия на изображението.


Всичко, което трябва да знаете за: