Google Chrome Без съмнение е най-популярният уеб браузър. Това се дължи на неговата многоплатформена, многофункционална, обширна персонализация и персонализиране, както и поддръжка на най-големите (в сравнение с конкурентите) разширения (допълнения) , Точно къде се намират последните и ще бъдат разгледани в тази статия.

Вижте също: Полезни разширения за Google Chrome

Местоположение на добавките в Google Chrome

Въпросът за разположението на разширенията за Chrome може да е интересен за потребителите по различни причини, но първо трябва да ги разглеждате и управлявате. По-долу ще говорим как да отидете на добавките директно в менюто на браузъра, както и къде директорията с тях се съхранява на диска.

Разширения в менюто на браузъра

Първоначално иконите на всички добавки, инсталирани в браузъра, се показват в него вдясно от лентата за търсене. Като кликнете върху тази стойност, можете да получите достъп до настройките на конкретна добавка и контроли (ако има такива).

Местоположение на разширенията в Google Chrome

Ако желаете или имате нужда, можете да скриете иконите, например, за да не запушите минималистичната лента с инструменти. Същото сечение с всички добавени компоненти е скрито в менюто.

  1. В лентата с инструменти на Google Chrome, в дясната му страна, намерете три вертикално разположени точки и кликнете върху тях, за да отворите менюто.
  2. Бутон за меню в Google Chrome

  3. Намерете елемента "Допълнителни инструменти" и изберете "Разширения" в списъка, който се показва.
  4. Менюто "Разширения" в Google Chrome

  5. Ще се отвори раздел с всички добавки в браузъра.
  6. Списък с разширения за браузъри на Google Chrome

Тук можете не само да преглеждате всички инсталирани разширения, но и да ги активирате или деактивирате, да изтривате, да преглеждате допълнителна информация. За да направите това, съответните бутони, икони и връзки. Също така е възможно да отидете на страницата за добавки в уеб магазина на Google Chrome.

Папка на диска

Добавките за браузър, като всяка програма, записват файловете си на компютърен диск и всички те се съхраняват в една и съща директория. Нашата задача е да го намерим. Повторете в този случай, имате нужда от версията на операционната система, инсталирана на вашия компютър. Освен това, за да стигнете до желаната папка, ще трябва да активирате показването на скрити елементи.

  1. Отидете до корена на системния диск. В нашия случай това е C:.
  2. Корен диск в Windows

  3. В лентата с инструменти "Explorer" отворете раздела "Преглед" , кликнете върху бутона "Опции" и изберете "Редактиране на папките и опциите за търсене".
  4. Промяна на папките и опциите за търсене в Windows

  5. В диалоговия прозорец, който се показва, отидете в раздела "Преглед" , превъртете през списъка "Допълнителни параметри" до самия край и задайте маркера до опцията "Показване на скритите файлове, папки и устройства" .
  6. Показване на скритите файлове в Windows

  7. Кликнете върху "Прилагане" и "ОК" в долната част на диалоговия прозорец, за да го затворите.
  8. ОК и Прилагане

    Продължение: Показва скритите елементи в Windows 7 и Windows 8

    Сега можете да отидете в директорията за търсене, в която се съхраняват разширенията, инсталирани в Google Chrome. Така че, в Windows 7 и 10, ще трябва да отидете на следния път:

    C:UsersИмя пользователяAppDataLocalGoogleChromeUser DataDefaultExtensions

    C: е буквата на устройството, на която са инсталирани операционната система и самия браузър (по подразбиране), в случая може да е различно. Вместо "Потребителско име" трябва да замените името на профила си. Папката "Потребители" , посочена в горния пример, се нарича "Потребители" в руските издания на операционната система. Ако не знаете името на профила си, можете да го видите в тази директория.

    Потребителска папка на Windows
    В Windows XP пътът към подобна папка ще изглежда така:

    C:UsersИмя пользователяAppDataLocalGoogleChromeDataProfileDefaultExtensions

    Папки с разширения за Chrome в Windows

    Екстри: Ако се върнете на някоя стъпка (към папката Default), можете да видите други директории на добавките в браузъра. "Правила за разширение" и "Разширение държава" съхраняват дефинирани от потребителя правила и настройки за тези софтуерни компоненти.

    Директорията на разширенията за Chrome в Windows

    За съжаление, имената на папките с разширения се състоят от произволен набор от букви (те също се показват по време на процеса на изтегляне и инсталиране в уеб браузър). Разберете къде и кое допълнение се намира, освен с иконата му, като сте проучили съдържанието на подпапките.

    Файлове за разширение за Chrome в Windows

заключение

Така че можете да разберете къде са разширенията на браузъра Google Chrome. Ако трябва да ги видите, да ги конфигурирате и да получите достъп до управлението, трябва да се обърнете към менюто на програмата. Ако трябва да имате директен достъп до файлове, просто отидете в съответната директория на системния диск на вашия компютър или лаптоп.

Вижте също: Как да премахнете разширения от браузъра на Google Chrome